COVID-19

Samenvatting maatregelen COVID-19 virus                           

Deze zomer is alles anders en ook uw vakantie zal helaas anders zijn dan gebruikelijk. Net als iedereen volgen wij de ontwikkelingen m.b.t. COVID-19 op de voet. In Portugal is gelukkig weer enige versoepeling mogelijk en kunnen we weer gasten ontvangen. Uiteraard is dit in overeenstemming met de maatregelen en richtlijnen van de Portugese overheid, de DGS (Direção-Geral de Saûde) de Gemeente Tábua en vastgelegd in een Plano de Contingência COVID-19 Retiro Turismo Rural Lda. We voldoen hiermee aan het uitgebreide eisenpakket om het zegel Estabelecimento Clean & Safe van Turismo de Portugal te mogen gebruiken.

Het virus is nog steeds aanwezig en om uw gezondheid én die van ons zo goed als mogelijk te beschermen hebben wij de volgende maatregelen genomen:

Drastische beperking van onze capaciteit in de maanden Mei t/m Augustus:

 • Vanaf 18 mei zijn de vakantiehuizen weer te boeken en is onze natuurcamping weer geopend.
 • Om ieder gezin/echtpaar een 100%-garantie te geven op het gebruik van een eigen douche en toilet ontvangen wij deze zomer niet meer dan 6 gezinnen op hetzelfde moment op het terrein. Dit is niet door de overheid opgelegd maar een eigen besluit.
 • We ontvangen uitsluitend gasten op basis van voorafgaande reservering voor een verblijf van minimaal 7 nachten. De poort blijft dicht en we accepteren géén gasten die niet vooraf hebben gereserveerd.
 • Vakantiehuis Casa Retiro wordt deze zomer niet verhuurd en is beschikbaar en ingericht als “Area de Isolação” om gasten veilig te kunnen isoleren die tijdens hun vakantie verschijnselen ontwikkelen en daar in quarantaine moeten blijven als na onderzoek COVID-19 wordt bevestigd. Hiervoor is een uitgebreid protocol opgesteld en dit moet strikt worden nageleefd.

Extra aandacht voor schoonmaak en hygiëne

 • De vakantiehuizen en de verhuurtenten Chapado worden voor uw aankomst uiterst grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens een uitgebreid schoonmaakprotocol dat onderdeel uitmaakt van het programma “Clean & Safe” van Turismo de Portugal. Bij aankomst ontvangt u een uitgebreide checklist hoe dit door ons is uitgevoerd.
 • Tijdens uw verblijf bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van uw accomodatie. Hiervoor is een basisset in uw huuraccomodatie beschikbaar.
 • Wij verstrekken geen persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondmaskers, handschoenen, desinfecterende handgel etc, maar deze kunnen wel via ons tegen kostprijs worden aangeschaft.

Gebruik badhuis

 • Ieder gezin/echtpaar dat verblijft op onze natuurcamping ontvangt bij aankomst een sleutel van een eigen badkamer + toilet.
 • Voor aankomst worden deze door ons uiterst grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens een uitgebreid schoonmaakprotocol dat onderdeel uitmaakt van het programma “Clean & Safe” van Turismo de Portugal.
 • Tijdens uw verblijf bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van uw badkamer en toilet. Hiervoor is een basisset in uw badkamer beschikbaar.
 • De algemene voorruimte van het badhuis wordt door ons dagelijks grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens datzelfde protocol en in een logboek bijgehouden.

Algemene spelregels:

 • Een aantal algemene ruimtes zoals de receptie, de bibliotheek en de bar bij het zwembad blijven voorlopig gesloten. Ook worden er deze zomer géen gezamenlijke activiteiten zoals etentjes georganiseerd.
 • Bij de ontvangst – en tijdens uw verblijf – houden we ons aan de basisregels van sociale afstand van minimaal 1,5 meter. Dit geldt uiteraard ook voor de gasten onderling die niet tot hetzelfde gezin behoren.
 • Betalingen verlopen uitsluitend per bankoverschrijving of gedesinfecteerd pinapparaat.

Zwembad

 • Het zwembad kan worden gebruikt worden maar niet met alle gasten tegelijkertijd. Per dag maken we een roterend schema waarbij ieder gezin/echtpaar minimaal 1,5 uur de tijd heeft om privé te zwemmen en bij het zwembad te zonnen.
 • Het zwemwater is veilig. Naast de biologische reiniging via het fliterbed met planten is er ook een zware UV-lamp in het circulatiesysteem geïnstalleerd die het water dag en nacht desinfecteert.
 • Contactpunten zoals zwembadtrapje, buitendouche en ligbedden worden door ons meerdere keren per dag gedesinfecteerd.

Quinta da Encavalada (Senhor das Alma)

 • Deze maatregelen gelden ook voor gasten die verblijven in de twee vakantiehuizen op Quinta da Encavalada.
 • Het zwembad op Quinta da Encavalada wordt gechloreerd en daar zal per gezin 4 uur per dag gebruik gemaakt kunnen worden van het zwembad.

Deze maatregelen en bijbehorende protocollen worden gewijzigd zodra daarover nieuwe richtlijnen vanuit de Portugese overheid bekend worden gemaakt.

Marga en Jurrie Kramer
Retiro Turismo Rural Lda
Quinta do Retiro & Quinta da Encavalada

×

Welcome!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Please contact by whatsapp!