Reis

Wij raden u dringend aan uw vervoer zo te regelen dat u tijdens het verblijf op Quinta do Retiro beschikt over eigen vervoer. Dit om in de streek mooie tripjes te kunnen maken en boodschappen te doen.

Via internet kunt u eenvoudig een huurauto reserveren op de vliegvelden in Lissabon, Porto of Valladolid in Spanje.

Tot slot is het handig om te weten dat Portugal in een andere tijdzone ligt; daardoor is het zomer en winter 1 uur vroeger.

Vliegen
In de meeste gevallen, zeker in het voor- en naseizoen, is vliegen de goedkoopste, snelste en meest comfortabele optie. Vanuit Nederland kunt u met meerdere maatschappijen vliegen op Lissabon (circa 285 kilometer van Covas) of Porto (circa 175 kilometer van Covas). Vanuit Noord- of Oost-Nederland is het ook een aantrekkelijke optie om vanuit Duitsland te vliegen.

Sinds 2009 vliegt Ryanair drie maal per week vanaf Eindhoven rechtstreeks op Porto. Vanuit België vliegt Ryanair dagelijks vanuit Charleroi (Brussel) op Porto. Verdere informatie vindt u op www.portugal.pagina.nl of via onze eigen nuttige links.

Eigen vervoer

Belangrijk! In dit deel van Midden Portugal leiden sommige GPS-navigatiesystemen u langs een route in dorpjes waar u met een camper of caravan liever niet wilt zijn. Wij adviseren u daarom met nadruk onderstaande routebeschrijving als leidraad aan te houden voor met name het laatste deel van de reis.

Vanaf het midden van Nederland is Covas circa 2.000 kilometer, ongeveer twee hele dagen rijden. De snelste route is die via de (tol-)snelwegen langs Parijs, Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Valladolid, Salamanca, Cuidad Rodrigo, de grens over bij Vilar Formosa en dan richting Guarda.

NAVIGATIE: Vanuit alle richtingen: Neem als tussenstop op in uw navigatiesysteem: Venda da Esperança (4km van onze camping) en u rijdt veilig via de CM1308 richting Covas. Aan het einde van de CM1308 is een vrij grote kruising; u gaat hier niet richting Covas maar rechtsaf naar beneden richting Vila Nova de Oliveirinha. Deze iets slingerende en dalende weg volgt u tot u na 600 meter over een brug met een groene/gele ijzeren reling rijdt. Zo’n 200 meter na deze brug, gaat u scherp rechtsaf ons terrein op.

Na 50 meter kruist het pad een ander pad, dat u oversteekt. U ziet Quinta do Retiro dan in het dalletje rechts beneden u liggen. Op het terrein kunt u doorrijden naar de receptie en daar de intercom gebruiken.

×

Welcome!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Please contact by whatsapp!