Activiteiten in de omgeving

In de directe omgeving van Quinta do Retiro zijn legio mogelijkheden voor activiteiten geschikt voor jong en oud. Van de natuur genieten, te voet of met de auto en als u een heuveltje kunt bedwingen ook met de mountainbike. De wegen zijn goed begaanbaar. In uw vakantiehuis ligt een dikke map met diverse tips, mooie zwemplekjes, routes voor een prachtige autorit of fietstocht.

In het gebergte Serra da Estrela, met de hoogste top van het Portugese vasteland de Torre, treft u adembenemende landschappen en gletsjermeren. Dan zijn er ook nog de gebergten van Açor en Caramulo, waar u vanaf de wandel- en fietspaden de natuur kunt ontdekken. In dit gebied kunt u ook bergbeklimmen, abseilen, raften, paardrijden, kanoën of fietsen. De natuur is het hele jaar door groen en weelderig.  Voor de wandelaars hebben we pagina met informatie over mooie wandelingen gemaakt.

Stadjes, dorpen en marktjes

Quinta do Retiro ligt tussen Tábua en Oliveira do Hospital. Het is een rustig, heuvelachtig gebied met verstilde dorpjes en prachtige vergezichten naar de bergen die de streek omsluiten. Beide zijn levendige provinciestadjes waar alles aanwezig is. Diverse supermarkten restaurants, heerlijke terrassen en leuke kleine winkeltjes. Ook het leisteendorp Píodão is zeker een bezoekje waard. Befaamd is het “platte kip Piri-Piri” eten aan lange schragen op de zondagochtendmarkt in Tábua.

Water en bergen

Aan de zuidkant van de streek ligt de rivier Alva. Deze rivier staat in Portugal bekend om zijn pure en heldere water uit de bergen van de Serra da Estrela. Langs de rivier zijn op diverse plaatsen zwemgelegenheden gecreëerd met rivierstrandjes. De 12 mooiste zijn hier te bekijken.

Voor een kayaktocht kunt u naar de dichtbijgelegen rivier de Mondego. Via Rock & River van de Engelsman Matt Toy zijn kayaktochten te boeken op een rustig en veilig stuk Mondego. Dit bedrijf brengt u naar de oevers van de rivier, levert alle uitrusting en instructies zodat u zonder verdere begeleiding kunt gaan kayakken. Een tweede mogelijkheid is een kayaktocht van Penacova stroomafwaarts naar Coimbra. Op dit deel van de Mondego is meer stroming en daarom zijn het hier altijd begeleide tochten. Voor meer informatie zie O Pioneiro do Mondego.

Cultuur en historie

Op loopafstand van Quinta do Retiro is het nieuwe Museu de Azeite te bezoeken. Hier is de eeuwenoude historie van de olijfolie productie en olijventeelt op een moderne en interactieve manier in beeld gebracht. Het gebouw is op zich al de moeite waard want het ontwerp is gebaseerd op een olijftak. In het Museu de Azeite is ook het restaurant Olea gevestigd waar het prima lunchen is  met een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving.

Studentenstad Coimbra is de dichtstbijzijnde stad op zo’n 50 km afstand. Behalve een historisch centrum met op de top de prachtige oude universiteit, kapel en bibliotheek uit 1728, vindt u hier ook diverse moderne winkelcentra. Coimbra staat ook bekend om zijn Fado. Een aanrader is dan ook om een dagje Coimbra af te sluiten met een concert in Fado ao Centro.

Coimbriga ligt 16 km ten zuidwesten van Coimbra en is de belangrijkste Romeinse vindplaats in Portugal.

Meer tips voor activiteiten in de omgeving:

Coimbriga ligt 16 km ten zuidwesten van Coimbra en is de belangrijkste Romeinse vindplaats in Portugal.

Een aanrader is een fietstocht te maken op de Ecopista do Dão, een vrij vlak fietspad over een oude spoorlijn tussen Santa Comba Dão en Viseu. Goede fietsen hiervoor kunnen worden gehuurd bij Abelenda Bike Rentals.

Trans Serrano biedt rond Gois diverse sportieve activiteiten aan, waaronder canoying op de Ribeira da Pena.

In Penela is een leuk klimbos aangelegd in het ARBORISMO EXPERTREE PARK.

×

Welcome!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Please contact by whatsapp!