Ecologisch zwembad

Verkoeling op warme dagen
Midden op het terrein ligt een ecologisch zwembad van zo´n 60 vierkante meter en een diepte van 1,5 meter dat gevuld is met het pure water uit de eigen bron. Een heerlijke plek voor jong en oud om lekker te zwemmen of in het water te ravotten.

De natuur doet het werk
Naast dit zwembassin is een filterbed met stenen aangelegd, waarin verschillende planten staan die het water dag en nacht op een natuurlijke manier zuiveren en zorgen voor kraakhelder veilig zwemwater. Er wordt dus in het ecologisch zwembad géén chloor, zout of andere irriterende (chemische) toevoegingen gebruikt, want de natuur zuivert het water zelf. Omdat de stenen in het filterbed ook s´nachts de overdag opgeslagen zonnewarmte blijven afgeven, heeft het water al vroeg in het voorjaar een aangename temperatuur. In het water zwemmen ook een paar kleine visjes die het natuurzwembad vrij houden van kleine insecten. 


Luieren in de zon
Rond het nieuwe natuurzwembad is een beschut zonneterras aangelegd, zodat u naast het water ook heerlijk kunt luieren en zonnen. Er zijn ook voldoende ligbedden en parasols aanwezig. Wilt u even niet in de zon? Dan is het bij het kleine barretje bij het zwembad ook goed vertoeven.

Kleine kinderen
Het zwembad heeft rondom een hek zodat kleine kinderen niet direct ongezien het zwembad kunnen betreden. Klein of groot, alle kinderen genieten veilig van het mooie natuurzwembad zonder chloor en vervelende rode ogen.

Het is soms moeilijk te begrijpen. Bij “gewone” zwembadinstallaties worden heel wat technieken ingezet om te komen tot correct zwemwater. Automatische PH-regeling, automatische chloordosering, ozoninstallatie, … het komt er vaak allemaal aan te pas. Aan de andere kant zijn er zwemvijvers die nauwelijks van techniek worden voorzien en toch ook perfect en gezond water bevatten. Vaak is het water er zelfs kristalhelder, helderder en veiliger dan in veel gewone zwembaden. Hoe kan dat? In dit artikel wordt uitgelegd hoe een ecologisch zwembad precies functioneert.

×

Welcome!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Please contact by whatsapp!