Mooie wandelingen in midden Portugal

Als u het heerlijk vindt om in de geurende en stille natuur te lopen, dan kunt u in deze omgeving uw hart ophalen. U kunt mooie wandelingen maken vanaf Quinta do Retiro maar ook iets verder weg één van de vele uitgezette routes volgen. Bijvoorbeeld in de Serra da Estrela op zo´n 1800 meter hoogte, de Serra do Açor of in het Caramulo gebergte. Keus genoeg en elke keer weer anders.

Voor alle leeftijden hebben we wel een wandeling. Van rustig en gemakkelijk tot klimmen en avontuurlijk. Het is aan u wat u aankunt of waar u gewoon zin in heeft. Tijdens uw vakantie kunnen wij u helpen een wandeling uit te kiezen die afgestemd is op uw wensen.

Vanaf Quinta do Retiro zijn vier mooie wandelingen in de directe omgeving beschreven. Eén ervan gaat via Loureiro naar Bobadela, een eeuwenoud Romeins dorpje met o.a. een amfitheater. Op de terugweg kunt u een bezoek brengen aan het Museu de Azeite.

In Covas woont wandelgids Leen van Leen Hiking die wekelijks groepswandeltochten organiseert waar u zich bij kunt aansluiten voor een spectaculaire wandeling ergens in deze omgeving.

Vanaf onze quinta kijkt u in het westen uit naar het Caramulo gebergte, rotsachtig en ruig. Makkelijk te bewandelen.

Vlak voor de Torre in de Serra da Estrela aan de linkerkant van de hoofdweg begint een fantastische wandeling op zo’n 1800 meter hoog. Op de site van Trilhos Verdes kunt u de beschrijvingen en coördinaten downloaden van meer dan 10 mooie wandelingen in dit deel van Midden Portugal.

 
 
×

Welcome!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Please contact by whatsapp!